Qui som? Silvia Marín Ortega











 Actualment, és doctoranda de conservació i restauració a la Universitat de Barcelona. 


- Llicenciada en Història en l’especialitat d’Arqueologia per la Universitat de Barcelona.

- Graduada a l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya.

- Màster en Direcció de Projectes de Conservació i Restauració per la Universitat de Barcelona amb obtenció del Premi Extraordinari 2015-2016.

- Postgrau en Restauració Arquitectònica, de l’anàlisi constructiva estructural a les tecnologies d’intervenció (Universitat Politècnica de Catalunya). 

- Postgrau en Tècniques de Conservació i Restauració en Paleontologia (CRIP-ESCRBCC).

- Postgrau en Conservación Preventiva en museos y exposiciones (Universitat d’Alcalà d’Henares). 

Des de 2005 exerceix com a arqueòloga i des de 2009 també com a restauradora de béns arqueològics. 

Ha treballat per al Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Museu del Disseny de Barcelona, l’Ajuntament de Cornellà, la Diputació de Barcelona, l’Institut de Cultura de Barcelona, la Universitat de Barcelona, el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, el Museu Diocesà i Comarcal de Solsona i SOT Prospecció. 

Ha intervingut com a directora de restauracions i/o excavacions al Castell de Mur, Castell de Talarn, Els Altimiris, Sant Vicenç de Capdella, Sagrada Família de Barcelona, Hatta (Dubai) i als sostres policromats del Palau Marquès de Llió. 

Ha impartit classes com a professora convidada als graus d’Història i d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona.

Col·labora al projecte d’investigació Comunitats de muntanya a l’Alta Edat Mitjana en el Pirineu i Prepirineu català (segles V-IX), de la Universitat de Barcelona i al projecte de conservació, restauració i excavació arqueològica de les tombes prehistòriques de Hatta (Dubai), sota la direcció de Fernando Contreras (Sanisera Archaeology Institute). 

- Des de 2011 és Presidenta de l’associació-equip de reconstrucció històrica Terra Feudal.

- Ha participat com a autora en publicacions com SANCHO, M. (Dir.): Mur, la història d’un castell feudal a la llum de la recerca històrico-arqueològica (2008), i ALMANSA, J. (Ed.): Arqueología pública en España (2013) i Gels in the conservation of Art, del Gels in Conservation Congress (2017). 

- És coordinadora, junt amb Sandra Val, de la col·lecció de llibres Cuadernos de Conservación y Restauración, editada por JAS Arqueología Editorial (2016).




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada